دکتر نصیبه رستمی / جراحی بینی / جراحی قوز بینی + فیلم واقعی از عمل
مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه

جراحی قوز بینی + فیلم واقعی از عمل

جراحی قوز بینی یکی از پرطرفدارترین روش‌های جراحی تغییر شکل بینی است که برای بهبود ظاهر ظاهری و عملکردی بینی انجام می‌شود. این فرایند جراحی، از طریق تغییر اندازه، شکل و نسبت بینی با سایر ویژگی‌های صورت، به بیمار امکان می‌دهد تا به دنبال حصول بر نتیجه‌ای هماهنگ و زیبا بپردازد.

در این مقاله، ما به بررسی جزئیات این فرایند جراحی، مراحل، مزایا و معایب آن می‌پردازیم تا به خوانندگان کمک کنیم تصمیم بهتری در انتخاب این روش برای بهبود ظاهر بینی خود بگیرند.

00:32
truncate dir-rtl

جراحی قوز بینی

جراحی قوز بینی چیست؟

قوز بینی به برآمدگی که در استخوان و روی بینی های استخوانی و غضروفی دیده می شود گفته می شود؛ با وجود این قوز بر روی بینی، تناسب و زیبایی اجزای صورت به هم می ریزد و فرد اعتماد به نفس خود را از دست می دهد؛ با انجام جراحی قوز بینی می توان این قوز و برآمدگی را از بین برد و شکل و فرم زیباتری به ببینی بخشید.

جراحی قوز بینی یکی از مواردی است که افراد را مجبور به جراحی بینی می کند . جراحی زیبایی با هدف اصلاح بر آمدگی های بینی و قوز بینی می تواند سبب تغییرات قابل ملاحظه ای شود. جراحی قوز بینی بیشتر در افرادی که بینی های استخوانی دارند انجام می شود؛ زیرا قوز بینی در بینی های استخوانی دیده می شود و بینی های گوشتی در بیشترحالات خود دارای قوز نمی باشند .

جراحی قوز بینی چیست؟

جراحی زیبایی بینی با توجه به شدت قوز بینی می تواند به نسبت پیچیده و یا ساده باشد . در افرادی که بیین های آن ها قوز کمی دارند ،جراح بینی غضروف هایی که در بالای بینی سبب برآمدگی در بینی ها شده اند را به سمت پایین می کشد در نتیجه ظاهری زیبا برای بینی ایجاد می کند. در صورتی هم که قوز بینی شدید تر باشد جراح بینی با کمک شکستن استخوان های بینی ظاهر بینی بیمار را بهبود می بخشد .زمانی که استخوان های بینی بریده می شوند جراح بینی می تواند با تسلط بیشتری قوز بینی بیمار را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: بهترین جراح بینی استخوانی در تهران

علل انجام جراحی قوز بینی

معمولا قوز بینی بیشتر در بینی های استخوانی دیده می شود تا بینی های گوشتی و دلیل بروز آن می تواند هر یک از موارد زیر باشد:

  • ایجاد برآمدگی بر روی بینی به علت برخورد ضربه
  • عوامل ارثی و ژنتیکی
  • جوش خوردن ناقص و نامناسب استخوان بینی بعد از شکستگی

اگر قوز بینی به دلیل هر یک از موارد بالا باشد و مربوط به غضروف و یا استخوان بینی باشد، از طریق انجام جراحی قوز بینی به خوبی قابل رفع بوده و می توان آن را اصلاح کرد.

جراحی قوز بینی چگونه انجام می شود؟

برای انجام جراحی قوز بینی مانند سایر انواع جراحی بینی، درعمل قوزبینی نیز نیاز است بینی فرد به طور کامل مورد بررسی جراح بینی قرارگیرد؛ زیرا دلایل بروز قوز بینی، مانند وراثت و یا صدمه دیدن بینی و همچنین جنسیت در زمان و نتیجه جراحی بسیار موثر است. میزان اصلاح و برداشتن قوز بینی در زنان و مردان متفاوت است. به همین دلیل برای انجام جراحی بینی نیاز است تا به دنبال بهترین جراح بینی خانم در تهران باشد، تا نتیجه مطلوبی را به همراه داشته باشد.

همانطور که می دانید جراحی قوز بینی برای بهبود فرم و شکل بینی انجام می شود تا برآمدگی که بر روی پل بینی وجود دارد صاف شده و ظاهر بینی زیباتر شود. پیش از انجام جراحی قوز بینی، لازم است که جراح طی یک جلسه مشاوره و معاینه حضوری فرم و شکل بینی را معاینه کرده و منشا وجود قوز بینی که غضروف و یا استخوان می تواند باشد را مشخص کند. در نهایت در روز عمل، در طی جراحی بعد از بیهوشی و معمولا از طریق تکنیک بسته از داخل سوراخ های بینی جراح اقدام به انجام جراحی می کند. در صورت لزوم جراح تغییراتی را در غضروف و یا استخوان بینی ایجاد می کند تا برآمدگی و قوز موجود را برطرف کند.

00:11
truncate dir-rtl

بینی نیمه گوشتی همراه با قوز شدید توسط دکتر نصیبه رستمی

00:51
truncate dir-rtl

عمل بینی استخوانی با قوز بلند

آیا پوست، بعد از جراحی قوز بینی به درستی بر روی تیغه بینی قرار می گیرد؟

برای پاسخ دادن به این موضوع باید مقدار کاهش اندازه قوز بینی بررسی گردد. در افرادی که بینی های آن ها به نسبت پوستی ضخیم دارند کاهش قوز بینی با توجه به علایق بیمار انجام نمی شود. در نتیجه ممکن است در برخی از مواقع به دلیل جمع نشدن کامل پوست بینی ظاهری نامطلوب دربینی افراد ایجاد کند.

آیا عمل قوز بینی می‌تواند به بهبود عملکرد تنفسی کمک کند؟

بله، جراحی قوز بینی می‌تواند بهبود عملکرد تنفسی را تسریع کند یا از آن کمک بگیرد. قوز بینی می‌تواند عوارضی بر روی عملکرد تنفسی داشته باشد، به خصوص اگر دیواره داخلی بینی (سپتوم) منحرف باشد یا بافت‌های نرم در مسیر هوایی تنگی ایجاد کرده باشند.
 
با اصلاح قوز بینی، جراحی می‌تواند این مسائل را حل کرده و تنفس راحت‌تری را برای فرد فراهم کند. برخی از افراد پس از جراحی قوز بینی، بهبود قابل توجهی در تنفس خود تجربه کرده‌اند. این اقدام می‌تواند باعث افزایش جریان هوایی به مسیرهای تنفسی شود و بهبودی در عملکرد تنفسی را فراهم آورد.

به همین دلیل، افرادی که مشکلات تنفسی ناشی از قوز بینی دارند، ممکن است از جراحی قوز بینی به منظور بهبود عملکرد تنفسی خود استفاده کنند. با این حال، تجویز و تحت نظر گرفتن هر گونه جراحی باید توسط یک پزشک متخصص و با توجه به شرایط و وضعیت فرد صورت گیرد.

آیا قوز بعد از جراحی قوز بینی بر می گردد؟

در برخی از موارد بعد از انجام جراحی بینی و برداشتن قوز بینی، ممکن است به یک سری دلایل بعد از جراحی دوباره شاهد قوز بر روی بینی باشیم. این برگشت قوز بینی ممکن است در محل قبلی آن و یا در محل دیگری از بینی اتفاق بیفتد؛ این برگشت قوز بینی می تواند بلافاصله بعد از عمل جراحی و یا بعد از گذشت مدتی از جراحی بینی اتفاق بیفتد.

برگشت بینی بعد از جراحی قوز بینی

علت بازگشت قوز بینی بلافاصله بعد از جراحی، وجود تورم و جوش نخوردن پوست بینی و استخوان زیر آن است و همین مسئله سبب می شود که چنین به نظر برسد که هنوز بینی دارای قوز و برآمدگی است؛ در چنین مواردی می توان با ماساژهای مخصص و توسط جراح به اتصال بهتر پوست و استخوان بینی کمک کرد. البته ناگفته نماند که این نوع قوز بینی، بعد از گذشت دوران نقاهت و با کاهش تورم به خودی خود نیز بهبود پیدا می کند.

در صورتی که قوز بینی بعد از گذشت چند ماه از انجام جراحی دوباره بازگردد که این امر می تواند به یکی از دلایل زیر باشد:

◀️ تشکیل پینه در محل شکستن استخوان

این قوز بینی به دلیل ایجاد شکستگی در حین جراحی و تشکیل پینه در محل جوش خوردگی استخوان می باشد؛ این پینه تشکیل شده به مرور زمان کوچک و کوچک تر می شود و در نتیجه برآمدگی تشکیل شده بر روی بینی بعد از گذشت مدتی به خودی خود بر طرف خواهد شد.

◀️ برآمدگی روی بینی به دلیل وجود استخوان اضافه

در صورتی که برآمدگی و قوز شکل گرفته بر روی بینی بعد از انجام جراحی بینی همچنان بعد از گذشت یک سال وجود داشته باشد و از بین نرفته باشد به این معنی است که این برآمدگی به دلیل وجود استخوان و یا غضروف اضافی تشکیل شده است. در صورتی که بعد از یک سال برای برطرف کردن این برآمدگی به جراح مراجعه کنید، اگر برآمدگی کم باشد با روش سوهان کشیدن بینی برطرف خواهد شد ولی در صورتی  با سوهان کشیدن برطرف نشود، لازم است که جراحی ترمیمی بینی انجام شود.

کاندیدای مناسب عمل قوز بینی

افرادی که برای انجام جراحی قوز بینی مناسب هستند، عموماً شامل موارد زیر می‌شوند:

❇️ افراد با مشکلات ظاهری یا تنفسی: افرادی که قوز بینی باعث مشکلات تنفسی یا مشکلات ظاهری شده است، ممکن است برای جراحی قوز بینی مناسب باشند.

❇️ افراد مایل به تغییرات ظاهری: افرادی که نیاز به اصلاح شکل یا اندازه بینی دارند و با ظاهر فعلی بینی خود راضی نیستند.

❇️ افرادی که ویژگی‌های بینی آنها با سایر ویژگی‌های صورت هماهنگی ندارد: برخی از افراد به دنبال اصلاح شکل بینی به منظور هماهنگی بیشتر با سایر ویژگی‌های صورت هستند.

با این حال، تصمیم نهایی برای انجام جراحی قوز بینی باید توسط پزشک متخصص و بر اساس بررسی دقیق و نیازهای خاص هر فرد گرفته شود.

کاندید عمل قوز بینی

چرا جراحی قوز بینی محبوب است؟

جراحی قوز بینی به دلایل مختلفی برای افراد جذاب است:

✔️ تغییرات ظاهری: افرادی که با ظاهر قوز بینی خود راضی نیستند، این جراحی را برای تغییر شکل و اندازه بینی خود جذاب می‌یابند. این امکان را به آن‌ها می‌دهد که شکل بینی خود را به شکلی دلخواه تغییر دهند و با وجود این تغییرات، بهبود ظاهری بینی و صورت خود را تجربه کنند.

✔️ بهبود عملکرد تنفسی: برخی از افراد قوز بینی را به عنوان یک مشکل تنفسی می‌بینند. جراحی قوز بینی می‌تواند این مشکل را برطرف کرده و عملکرد تنفسی را بهبود بخشد.

هر چند جراحی قوز بینی می‌تواند برای بسیاری از افراد مفید و محبوب باشد، اما تصمیم نهایی برای انجام آن باید با مشاوره کافی با پزشک متخصص و با در نظر گرفتن تمامی جنبه‌ها و ریسک‌های احتمالی گرفته شود.

نکات مهم جراحی قوز بینی

بعد از جراحی قوز بینی همانند سایر روش های جراحی بینی ،کبودی و تورم و حتی خونریزی طبیعی می باشد . اما به مرور زمان تمام این معایب می توانند کمتر شوند و درنتیجه به طور کامل از بین بروند . تورم و کبودی بعد از جراحی قوز بینی تنها برای چند هفته ماندگار است و به مروززمان از بین می رود .جراح بینی در هفته اول بعد از جراحی بینی از اسپلینت بینی استفاده می کند . استفاده از اسپلینت بینی می تواند در حفظ ظاهر بینی نقش موثری داشته باشد .

همانطور که گفته شده قوز بینی در بینی های استخوانی دیده می شود و جراحی بینی استخوانی به نسبت بینی های گوشتی نیاز به دوران نقاهت کمتری دارد . در جراحی قوز بینی بیمار بعد از دو هفته می تواند نتایج جراحی بینی خود را مشاهده کند ،اما نتایج نهایی از جراحی قوز بینی بعد از گذشت یکسال از جراحی بینی قابل مشاهده می باشد .

سخن آخر

جراحی قوز بینی به دلایل گوناگونی انجام می‌شود. اولین دلیل و مهم‌ترین آن، مشکلات تنفسی است. قوز بینی می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود، به خصوص اگر دیواره‌ی داخلی بینی (سپتوم) انحراف داشته باشد یا بافت‌های نرم دیگری در مسیر هوایی تنگ شده باشند. در این موارد، جراحی قوز بینی می‌تواند مشکلات تنفسی را بهبود بخشد و عملکرد تنفسی را بهبود دهد. در این مقاله به بررسی عمل قوز بینی پرداختیم. این نکته را در نظر بگیرید حتما به پزشک حرفه‌ای برای انجام آن مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.

دکتر نصیبه رستمی

دکتر نصیبه رستمی

جـراح و مـتخصص گـوش، حلق و بـینی دارای برد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *